Wij zijn een kleine hobby imkerij en als zodanig bieden wij geen grote variatie aan honing aan. Wat wij wel aanbieden is een zuiver natuurproduct rechtstreeks van de bron, zonder toevoegingen of aanpassingen.
Puur natuur...
De bijen verzamelen onze honing in de omgeving van Velp (Gld) en de Heidehoning op de Posbank in de gemeente Rheden.
Op dit moment bieden wij gedurende het jaar 3 verschillende soorten honing aan:
- Voorjaarshoning
- Zomerhoning
- Heidehoning
Voorjaarshoning kenmerkt zich door een lichte kleur en zoete smaak. De bijen verzamelen deze honing tussen eind maart en mei. Voorjaarshoning staat erom bekend dat deze snel kristalliseert, ook wel versuikeren van de honing. Wanneer dit gebeurt is de honing weer in de orginele staat te brengen door deze (au bain marie) te verwarmen tot 39 graden. Als u de honing te warm maakt kunnen de gezonde enzymen verloren gaan.

Zomerhoning die bij ons vandaan komt is hoofdzakelijk gemaakt uit de nectar van de lindeboom. Deze lindehoning heeft een erg prettige volle smaak met een heerlijke zoete nasmaak.

Heidehoning is een zeer bijzondere honing die zich kenmerkt door een donkere kleur en een zeer dikke textuur. Ook de smaak van deze honing is heel bijzonder, vele malen sterker dan andere honing met een wat bittere nasmaak. Heidehoning is een thixotropische vloeistof: een vloeistof die een vaste vorm aanneemt totdat deze in beweging wordt gebracht. Denk hierbij aan ketchup. Ketchup heeft ook een vaste vorm totdat je een klap tegen de fles geeft en de ketchup in beweging is gebracht, daarna gaat de ketchup pas vloeien. Hetzelfde is het geval voor de honing uit struikheide. Deze eigenschap maakt het een hele uitdaging om de struikheide honing te oogsten. Het heeft namelijk een vaste vorm in de cellen van de honingraat. De imker zal de honing eerst moeten "kolben" ofwel in beweging brengen, voordat deze door de honingslinger geoogst kan worden. Dit proces is erg arbeids-intensief. Om die reden is de heidehoning vaak wat duurder dan andere honingsoorten

